miercuri, 28 noiembrie 2012

"Spune.mi pe cine ai iubit sa.ti spun cat de fraier esti. daca m.ai iubit pe mine, atunci ai facut greseala vietii tale."

28.11.2012. ora 18:30. seminar de algebra. chifteaua se agita in fata tablei de parca fierbe in sos de rosii. nu ma intereseaza tigaia cu fiertura lui de matematica; cuvintele lui M. imi suna repetitiv in cap. ca sunt o nesimtita, ca toate o sa mi se intoarca, ca o sa.mi dau seama candva ce proasta sunt.

"Notati ca e o observatie importanta asta: daca ar exista respectivul obiect atunci din proprietatile impuse ar rezulta urmatoarele conditii...". in capul meu totul se transforma in "daca ar exista respectivul sentiment, atunci as mai sta". problema e ca inafara de un egoism nemarginit nu gasesc niciun sentiment autentic in mine.
Si stiu ca sunt o nesimtita, stiu ca o sa mi se intoarca toate, stiu ca o sa.mi dau seama candva ce proasta am fost. karma nu ramane niciodata datoare.
Ma uit in jur si studiez amfiteatrul amortit. D. si.a improvizat un cort unde rade infundat uitandu.se la "viata cu louie". N. isi sufoca prietena si simt ca imi vine sa vomit de la atata iubire. profu se agita iar, completand intr.un mod nefericit seria glumelor de la poli. eu ma gandesc in continuare la cuvintele lui.
Ne.am despartit acum o jumatate de ora, dupa ce am baut o bere ce parea sa nu se mai termine niciodata. o bere atat de amara, trista si tensionata cum n.am sa mai beau in viata mea. am fortat timpul sa curga uitandu.ma obsesiv la ceas, de parca situatia s.ar fi usurat cu fiecare minut ce ma aducea mai aproape de seminar. pentru prima data in viata am crezut ca nenorocita asta de matematica ma va salva. ei bine, uite.ma acuma aici in amfiteatru, deruland la nesfarsit ultima noastra secventa. noi doi in mijlocul strazii, printre oameni ocupati si grabiti. ma apropii timid de el, il strang in brate, nici nu se clinteste. ma intreb fugitiv in sinea mea unde e mai frig, afara sau in sufletul meu. imi arunca un "pa" pe care n.am fost in stare sa.l prind si o ia in dreapta fara sa se uite la mine. eu o iau in stanga fara sa privesc in urma mea. trei ani s.au sfarsit in momentul in care mi.am aprins o tigara in loc sa ma intorc dupa el.

Dupa tot ce s.a intamplat, inca ma intreb care e fraierul dintre noi.

Niciun comentariu: